Program


Jobbágy – Magyari: TÁNCZ 3X [DAUNCE 3x]

Jobbágy – Magyari: TÁNCZ 3X [DAUNCE 3x]

Az Artus színháztermében 2024. október 21-től különleges, három napig látható eseménnyel várjuk nézőinket.
 több

Aktuális előadások





Jobbágy – Magyari: TÁNCZ 3X [DAUNCE 3x]
sztereoszkopikus 3d filminstalláció

1901-ben mutatták be A táncz című első egész estés magyar filmet, amely ismeretterjesztő formában dolgozta fel a tánc történetét. Ez a film elveszett, de az ötlete adta nekünk a kiindulópontot, hogy a testek emlékezetén keresztül életre keltsük, ami ezután történt, és a 20. század, illetve a közelmúlt mozgásművészetének történetét egy háromcsatornás sztereoszkopikus 3D installációban megjelenítsük.

Öt különböző korú táncos, egy koreográfus és egy operatőr párbeszédéből megszületett egy jelenkori mozgás loop, egy koreografikus mozgókép, melyben a sztereoszkopikus 3D technológiával rögzített testi jelenlét és a zene révén merülhetünk el a magyar tánctörténetben. Nem célunk a dokumentarista megközelítés, inkább az előadók mozgásemlékezetében hordozott személyes tánctörténetet és a társadalmi folyamatoknak a színpadi tánc átalakulásában tetten érhető lenyomatait kutatjuk, a formáktól és reprezentációtól az érzékelés és a részvétel felé.

Alkotó-előadók: Gál Eszter, Horváth Attila, Jarovinszkij Vera, Kálmán Ferenc, Kiss Rebeka Petra
Zene: Tóth Szabolcs
Rendező: Jobbágy Bernadett, Magyari Zsolt
Koreográfus: Jobbágy Bernadett
Operatőr, sztereographer: Magyari Zsolt
Vágó: Jobbágy Bernadett, Magyari Zsolt
Világítástechnika: Kocsis Gábor
Coloring: Borbély Viktor
Rig-technikus: Szamos Márton
Focus puller: Diósy Mihály
Grip: Kása Gergely
Produkciós partner: Kővágóörs Alkotótábor Egyesület

További közreműködők: Bán Gergely, Cserkúti Viola, Dankó Minka, Gillay Virág, Járdány Bori, Madaras Kincső, Szabó Emily, Szandtner Dániel
Werk fotó: Mederos Antonio

Támogatók:
Nemzeti Kulturális Alap, Kővágóörs Alkotótábor, VantageVision, Special Grip Hungary, 2.8 rental, Stereographer, Artus Stúdió, NKFIH – a forgatást megelőző próbafolyamat az Innovációs és Technológiai Minisztérium KDP-2021 kódszámú Kooperatív Doktori Program Doktori Hallgatói Ösztöndíj Programjának a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott támogatásával valósult meg.

Ajánló


Nézni és látni vajon ugyanazt jelenti? Láthat-e az, akinek nincs szeme, lehet-e vak, akinek van? Hogyan ragadhatjuk meg a látszat…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!