művész


Richard Clayderman
2

Richard Clayderman

Született: 1953. december 28.
Richard Clayderman - a romantika hercege – francia zongoravirtuóz, aki minden kétséget kizáróan korunk legsikeresebb művészei közé tartozik. Neoromantikus stílusa és kivételes képessége nem csupán elismerést szerzett neki szerte a világon, de abban is jelentős szerepet játszott, hogy a zongora népszerűbbé váljon a zenekedvelők körében.

1953-ban december 28-án…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Richard Clayderman - a romantika hercege – francia zongoravirtuóz, aki minden kétséget kizáróan korunk legsikeresebb művészei közé tartozik. Neoromantikus stílusa és kivételes képessége nem csupán elismerést szerzett neki szerte a világon, de abban is jelentős szerepet játszott, hogy a zongora népszerűbbé váljon a zenekedvelők körében.

1953-ban december 28-án született Párizsban. Neve eredetileg Philippe Pagés. A zene állandóan ott volt az otthonukban, hiszen édesapja zongoratanár volt. Állítólag 6 évesen hozzáértőbben olvasta a kottát, mint a francia olvasmányokat. 12 évesen fölvették a konzervatóriumba, ahol Mozartot, Beethovent, Schumannt, néha Debussyt vagy Ravelt kellett játszania. 16 évesen kapta az első díját. Ragyogó karriert jósoltak neki. Azonban röviddel ezután mindenki meglepetésére a kortárs zene felé fordult és néhány barátjával rock bandát alapított. Édesapját nem zavarta, hogy nem klasszikus zenét játszik, de ragaszkodott ahhoz, hogy folytassa tanulmányait a konzervatóriumban. A tehetsége nem maradt ismeretlen és hamarosan olyan ismert sztárok kísérője lett, mint: Michel Sardou, Thierry LeLuron és Johny Hallyday. Az élete 1976-ban változott meg alapvetően mikor Olivier Toussaint-tól - az ismert francia lemez producertől - megbízást kapott, aki társával Paul de Senneville-lel zongoristát keresett egy romantikus zongoraballadához. Paul ezt a balladát az akkor született kislányához, "Adeline"-hez címezte. A 23 éves Philippe Pagés, akit 20 másik jelölttel együtt hallgattak meg, legnagyobb meglepetésére meg is kapta a feladatot.

Philippe Pagés nevét Richard Clayderman-ra változtatta (dédmamája családnevét vette föl, hogy elkerülje nevének helytelen kiejtését Franciaországon kívül). A szólólemezből 22 millió példány kelt el 38 országban. A címe " Ballada Adeline " -nek. Ez volt tehát a sikertörténet kezdete és azóta Richard Clayderman egyéni zongorastílusával világszerte kiérdemelte a világsztár rangot. Több mint 1000 dalt vett föl lemezre, s egy német újságíró szerint, vitathatatlanul többet tett a zongora népszerűsítéséért a világon, mint bárki más Beethoven óta. Richard Clayderman létrehozott egy "Új Romantikus" stílust. Világszerte hatalmas rekordot, 70 milliós eladást ért el. 267 arany és 70 platina lemezzel büszkélkedhet. Zenéjében több hatás érvényesül Chopin-től a Beatles-ig, Debussy-től Chick Corea-ig.

A "Romantika Hercege" elnevezés New Yorkban született. A Waldorf Astoriaban zongorázott egy jótékonysági koncerten. Ennek a koncertnek történetesen Nancy Reagan volt az elnöke, Amerika korábbi First Ladyje. A koncert után Mrs. Reagan köszönetet mondott és így szólt: "Tudja Richard, Ön a Romantika Hercege". Erre ráharaptak az újságírók és a következő napon a legtöbb cikk a sajtóban Richard Clayderman-t mint a "Romantika Hercegé"-t emlegette. Állítólag Japánban van a legnagyobb rajongóbázisa. A legnagyobb ár, amit Claydermannak fizetnie kell a nemzetközi sztárságért, az az idő, amit a családjától távol tölt.

„A legtöbben azt képzelik rólam, hogy állandóan fehér szmokingban vagyok, és ha otthon tartózkodom, gyertyák százai vesznek körül. Igazándiból rendszerint pólókat, farmert és edzőcipőt hordok.” „Szeretek élőben előadni a színpadon, mert így közvetlen kapcsolatom van a közönségemmel.” „A családom nagyon fontos számomra" - hangoztatja gyakran - "édesanyám, a feleségem Christine, a lányom, a fiam, ők azok, akik éltetnek, ők az életem értelme, a zeném mellett természetesen."
Richard Clayderman

Richard Clayderman

Broadway Ticket Hungary Kft..
  • zongoraművész

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!