művész


Leonard Schreiber
2

Leonard Schreiber

Hegedűművész.

„A szólista, Leonard Schreiber tökéletesen tolmácsolta a karmester interpretációját… Hacsaturján hegedűversenyében a kadenciát olyan fanyar, gúnyos humorral adta elő, hogy David Ojsztrahot, – akinek a szerző a zeneművet ajánlotta –, idézte fel hallgatójában.”
(Musicweb-international)

A huszonöt éves Leonard Schreiber korosztálya egyik legizgalmasabb és legígéretesebb…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Hegedűművész.

„A szólista, Leonard Schreiber tökéletesen tolmácsolta a karmester interpretációját… Hacsaturján hegedűversenyében a kadenciát olyan fanyar, gúnyos humorral adta elő, hogy David Ojsztrahot, – akinek a szerző a zeneművet ajánlotta –, idézte fel hallgatójában.”
(Musicweb-international)

A huszonöt éves Leonard Schreiber korosztálya egyik legizgalmasabb és legígéretesebb szólistája.

Nemrégiben a Londoni Szimfonikus Zenekarral készített felvételt olyan zeneszerzők műveiből, mint Vieuxtemps, Franck, Ysaÿe, valamint Brossé World creation zeneművéből, melyet maga a zeneszerző vezényelt.

Leonard Schreiber koncertezett már szerte Európában, az Egyesült Államokban, Dél-Amerika országaiban, valamint Kínában, olyan rangos helyszíneken, mint a Royal Festival Hall, a Wigmore Hall, a Cadogan Hall, a Royal Opera House Covent Garden, a St-Martin-in-the-Fields templom, St James Piccadilly, a Bécsi Konzerthaus, a párizsi Salle Gaveau, a monacói Théatre des Variétés, a Palais de l`Europe, a Parvis du Festival de Menton, az antwerpeni Queen Elisabeth Hall, az amszterdami Herengracht, a Teatro Verdi Trieste, a Prince Felipe Auditorium Oviedo, a Tel Aviv Opera House, a Haifai és a Jeruzsálemi Auditórium, valamint a sanghaji Oriental Arts Centre.

Olyan zeneszerzőkkel dolgozott együtt, mint Dirk Brossé, Rani Calderon, Christopher Fifield, Achim Holub, Jason Lai, Richard Laing, Michael Lloyd, Sir Roger Norrington, Georges Octors, Jean Bernard Pommier, Brien Stait és Neil Thomson.

Leonard ötévesen kezdett hegedülni, első koncertjét pedig a Flandriai Királyi Filharmonikus Zenekarral adta egy évvel később.
Tizenegy éves korában megnyerte a Herman Krebbers Nemzetközi Hegedűversenyt Maastrichtban, Hollandiában, ezáltal lehetősége nyílt arra, hogy számos versenyművet előadhasson különböző zenekarok társaságában. Ezt követően megnyert még néhány nemzetközi hegedűversenyt, többek közt az olaszországi „Piccolo Mozart” hegedűversenyt, a németországi „Junge Stars von Morgen” hegedűversenyt, valamint az egyesült királysági „Young Concert Artist Trust Competition” hegedűversenyt.
Különféle mesterkurzusokon is részt vesz, olyan tanárok oldalán, mint Dr. Felix Andrievsky, Herman Krebbers és Boris Kuschnir, valamint Shlomo Mintz és Maxim Vengerov.

Tizenhárom évesen, maga mögött hagyva szülőhazáját, Belgiumot, az Egyesült Királyságba költözött, hogy ösztöndíjasként a Purcell School of Music zeneiskolában tanulhasson. Ezt követően, csupán tizenhat éves korában, elnyerte a „Foundation Scholarship” ösztöndíjat, amellyel Dr. Felix Andrievsky-nél tanulhatott tovább a londoni Royal College of Music intézményében, ahol summa cum laude minősítéssel szerzett diplomát. Ezután ugyanilyen minősítéssel elvégezte az előadóművészeti mesterképzést Dr. Levon Chilingrian tanítványaként, majd az év szólistája lett a Royal College of Music által szervezett, nagy presztízsű „Concerto Competition” verseny megnyerésével.

Meghívást kapott Mischa Maiskytól, hogy részt vegyen egy, az NHK japán televíziós csatorna számára készített műsorban, 2009 júniusában pedig a Radio France „a hónap művészének” választotta. Ennek keretében interjút készített vele a Classica francia magazin, valamint a „Dans la Cour des Grands” rádiós műsor, és élőben közvetítették egy szólóestjét is.

Leonardnak része lehetett abban a megtiszteltetésben, hogy Károly hercegnek adjon koncertet a windsori kastélyban, a Spencer House-ban, valamint a Buckingham Palotában is, a herceg hatvanadik születésnapján. Ezenkívül játszott az Európai Bizottság egyik gálaestjén, valamint gyakran kap meghívást államfők és királyi családok részéről magánkoncertek adására.

Leonard Schreiber egy Alessandro Mezzadri által Ferrarában, 1710-ben készített olasz hegedűn játszik, melyet Georg Von Opel kölcsönzött neki.
Bachtól Gershwinig - Leonard Schreiber és Veronika Shoot kamarazenei estje

Bachtól Gershwinig - Leonard Schreiber és Veronika Shoot kamarazenei estje

Zsidó Kulturális Fesztivál
  • hegedű

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!