művész


Ivan PAŘIK

Ivan PAŘIK

A cseh karmester zenészcsaládból származik. Prágában született, ahol a gimnázium elvégzését követően a Prágai konzervatóriumban tanult zongorázni, vezényelni és zenét szerezni. Tanulmányait ezután a Prágai zeneakadémián (HAMU) majd – Hans Swarowsky növendékeként – a Bécsi Zeneakadémián folytatta. Karmesterként első alkalommal a nagyközönség előtt 1972-ben, a Prágai Nemzeti Színházban mutatkozott be…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

A cseh karmester zenészcsaládból származik. Prágában született, ahol a gimnázium elvégzését követően a Prágai konzervatóriumban tanult zongorázni, vezényelni és zenét szerezni. Tanulmányait ezután a Prágai zeneakadémián (HAMU) majd – Hans Swarowsky növendékeként – a Bécsi Zeneakadémián folytatta. Karmesterként első alkalommal a nagyközönség előtt 1972-ben, a Prágai Nemzeti Színházban mutatkozott be a Hoffmann meséivel. A pilzen-i operaházban, az ostrava-i operában és a bécsi Volksoperben is megfordult karmesterként.

1988 és 1992 között vezető karmester, majd az operatagozat vezetője Pilzenben, aztán ismét Ostravában dolgozik. 1991-től a Prágai Állami Opera vendégkarmestereként lép fel, az azt követő 5 évben pedig a klagenfurti Városi Színház vezető karmestere. Több mint két évtizede vezényli a nyaranta megrendezésre kerülő, ausztriai Open Air Festival Gars operabemutatóit. Több évnyi tanítási tapasztalatát– melyet a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetemen szerzett – 2011-től a Salzburgi Mozarteum professzoraként kamatoztatja.
Giuseppe Verdi: Rigoletto

Giuseppe Verdi: Rigoletto

Szegedi Nemzeti Színház
  • Karmester

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!